Ulazni hol i svlačionice u Osnovnoj školi “Mehmedalija Mak Dizdar” u naselju Otoka, poprimili su potpuno novi izgled. Završeni su radovi na popločanju hola i obnovi svlačionica. Učenici i uposlenici ove obrazovne ustanove dobili su ljepši i ugodniji prostor za boravak u školi, uz fiskulturnu salu koja je rekonstruisana u proteklom periodu, a čije je radove finansirala Općina Novi Grad Sarajevo sredstvima u iznosu od 76.190,34 KM. Realizacijom ovog projekta učenicima i nastavnom osoblju osigurani su bolji uslovi za rad, kvalitetnije održavanje nastave iz tjelesnog odgoja, ali i drugih sportskih aktivnosti.

U sklopu ovogodišnjih radova osim hola, rekonstruisane su i dvije svlačionice uz fiskulturnu salu sa pripadajućim sanitarnim prostorijama, gdje je izvršena demontaža i uklanjanje postojeće sanitarne opreme, zidnih i podnih obloga, zamjena vodovodnih, kanalizacionih i elektro instalacija, izrade novih podnih i zidnih obloga, te ugradnja novih sanitarnih elemenata i galanterije. Zamijenjena su i postojeća rasvjetna tijela novim, u skladu sa projektovanom fotometrijom.

Općina je provela proceduru javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, te je odabrani izvođač firma ,,GD KONSTRUKCIJE’’ d.o.o. Mostar. Vrijednost ugovorenih radova je 164.000 KM, a sredstva je obezbijedilo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila je finansijska sredstva za izradu projekta, investiciono – tehničku dokumentaciju i provedbu procedure javne nabavke.

Preuzeto PRESS OPĆINE NOVI GRAD