U prostorijama naše škole 2.11.2023. održan je humanitarni bazar pod nazivom “Djeca drugarima u Palestini“, u okviru kojeg su učenici i uposlenici ove škole zajedno s roditeljima pripremili razne ukusne poslastice koje su ponuđene na prodaju, a također je pripremljen primjeren program dobrodošlice, uz prisustvo i nekoliko medijskih kuća.

Zabilježen je veliki odziv građana na humanitarnom bazaru, kojem je prisustvovao i ambasador Palestine u Bosni i Hercegovini,Njegova Ekselencija Rezeq Namoura. Veliki odziv i solidarnost Sarajlija s palestinskim narodom potvrđuje i podatak da je na bazaru prikupljeno čak 15. 319 KM.

Kompletan prikupljeni iznos, delegacija škole je odnijela u Ambasadu Palestine, u petak 3.11. 2023. Njegova Ekselencija je veoma emotivno izrazio zahvalnost svima koji su na bilo koji učestvovali u ovom humanom i ljudskom činu podrške.

Uprava škole, na čelu s direktoricom Samirom Nukić, zahvalila je svim učenicima, roditeljima, osoblju škole, građanima koji su posjetili bazar, kao i medijima koji su podržali, te na taj način svi zajedno pokazali solidarnost s djecom Palestine.