Protokol o saradnji: Osnovna škola prof. dr. Josipa Plemlja, Bled, Republika Slovenija- JUOŠ ”Mehmedalija Mak Dizdar”, Sarajevo, BiH

U petak, 16.2.2024. ugostili smo delegaciju iz Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja, Bled, na čelu sa direktiricom škole gđom. Tanjom Müller. Tim povodim upriličeno je potpisivanje Protokola o saradnji od strane dvaju direktorica škola. Planirani su zajednički Međunarodni projekti, razmjena znanja i primjera dobre prakse, kao i razmjena učenika i nastavnika, u cilju kreiranja otvorenosti za nove ideje i širenje vidika.

Direktorice su istaknule da se nadaju uspješnoj i dugoročnoj saradnji na obostrano zadovoljstvo obje škole, iz oba grada, Bleda i Sarajeva, a važno je istaći da je ovu saradnju podržao i gradonačelnik Bleda, gdin. Anton Mežan, koji se također raduje budućem dolasku u Sarajevo.

Domaćica i direktorica naše škole je imala priliku sa svojim saradnicama , ugostiti delegaciju u našem Sarajevu, podsjetiti ih na XIV Zimske olimpijske igre, te bogatu kulturu i tradiciju našeg grada.