Stariji i djeca zajedno u školskim klupama- posjeta prijateljskoj školi ” France Prešern”, Beograd

3.decembra je delegacija naše škole prisustvovala obilježavanju 53. rođendana prijateljske škole ” France Prešern”, zajedno sa predstavnicima OŠ “Pale”, OŠ “Franceta Prešerna”, Kranj, OŠ ” Nebojša Jerković”, Ruma, Buđanovci.

Kako je u svom pozdravnom govoru istakla Biljana Blagojević, direktor škole, učenik je (od)uvijek bio u centru obrazovno-vaspitnog procesa. “Stoga smo mi poželeli da pomenuti dan posvetimo učeničkim roditeljima, naročito onim bivšim đacima, koji su takođe na školi ostavili neki svoj, lični pečat.”

Kolege su svoju zamisao ostvarili kroz, čak, osamnaest radionica, obuka, predavanja, turnira, poligona spretnosti i ostalih oblika neposrednog kontakta i druženja sa učenicima i njihovim roditeljima, a također su zasađena i stabla prijateljstva.

Zahvaljujemo se našim prijateljima na izuzetnom prijemu, ali posebno na inovativnom i nadasve zanimljivom načinu obilježavanja Dana škole.

Istaći ćemo posebno odlomak koji nas je posebno dojmio, jer je to istina kojom se vodimo svi mi koji imamo privilegiju biti dio obrazovanja naše djece:

“U ovim teškim vremenima previranja jedno je sigurno – u reči OBRAZOVANJE krije se OBRAZ, a u PROSVETI – SVETLOST.”