Zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Haris Bašić ugostio je danas u Vijećnici predstavnike OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” i „Pale“, na čelu sa direktoricom Samirom Nukić i direktorom Aleksandrom Rajićem.

Tema njihovog razgovora bio je zajednički projekat škola koji provode već treću godinu zaredom s ciljem promocije ljepote suživota u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na obrazovanje i odgoj novih generacija u tom smjeru.

Zamjenik Bašić je pozdravio njihove napore, ističući da aktuelna gradska administracija u svom djelovanju intenzivno ulaže u prezentaciju kulturnog naslijeđa naše zemlje i njenog glavnog grada.

“Svojim zajedničkim djelovanjem na najbolji način predstavljaju ovaj grad, ovu zemlju i bogatstvo različitosti na koje smo ponosni. Bosanskohercegovačka mladost zaslužuje stabilnu i prosperitetnu budućnost baziranu na uvažavanju i konstruktivnom dijalogu”, poručio je dogradonačelnik.

Gosti su uputili zahvalu na srdačnom prijemu, ali i odnosima koje Gradska uprava na čelu sa gradonačelnicom i njenim zamjenicima njeguje sa odgojno-obrazovnim institucijama i našim najmlađim sugrađanima.