Projektni tim od 7 nastavnika, dva roditelja, 43 učenika, i direktoricom škole, Samirom Nukić, kao vođom puta, je 6.6.2019. u 18,00, otputovao u Beč u okviru projekta razmjene tj. bratimljenja škola -naše škole i škole Kinderinisel an der Wasserwelt, Austrija.
       Cilj projekta je da naši učenici posjete časove na kojima će dobiti uvid u organizaciju nastavnog procesa u austriji, ali i imaju priliku da govore njemački jezik, te se upznaju s kulturom i tradicijom drugog naroda, a taođer, predstave i svoju vlastitu. Učenici naše škole  su prezentacijom predstavili našu domovinu, našu Općinu, grad Sarajevo i našu školu, i bili dostojni ambasadori jedine nam domovine.

            Članovi projektnog tima “Mostovi prijateljstva” , sretno su stigli u Beč, 7.06.2019.  u 8,00. Odmah po dolasku posjetili su školu koja ih je srdačno dočekala te su se uz pjesmu dobrodošlice družili sa direktoricom, učenicima i nastavnicima. I naš učenik Tarik Memišević je zajedno sa ostalim učenicima odsvirao i otpjevao pjesmu. Nakon druženja i dobrodošlice domaćini su za naše učenike pripremili doručak i zakusku. 
Učenice naše škole su održale veoma interesantnu prezentaciju koju su uz oduševljenje pratili svi prisutni.

                 Nakon svih dnevnih aktivnosti i odmora naši učenici su u pratnji nastavnika posjetili centar grada Beča.

Sutradan, nakon doručka, projektni tim i učenici, posjetili su Schönbrunn dvorac i Zoološki vrt. Imali su organizovanu večeru, u restoranu „Sarajevo“, potpomognutu donacijom Bosanaca KUD „Bosina“.

                           U povratku iz Beča naši učenici i nastavnici su posjetili Bled u Sloveniji, gdje su odmorili i uživali u ljepotama Bledskog jezera.

Bledsko jezero je glacijalno jezero u Julijskim Alpama u sjevernozapadnoj Sloveniji.

Čestitke učenicima i nastavnicima na odličnom predstavljanju naše škole, Ministarstva, grada i zemlje, ponosni smo na naše male ambasadore. Nadamo se da će u budućnosti biti još ovakvih projekata.

Povratak u Sarajevo je bio 10.06.2019. u 4,00 sati.


Još jednom se zahvaljujemo svim sponzorima koji su prepoznali značaj i podržali naš projekat:
* Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS
* Gradska uprava grada Sarajevo, gradonačelnik Abdulah Skaka
* Atlantbh Sarajevo
* Comtrade Distribution Sarajevo 
* Prointer IT SS
* Sarajevo Publishing dd
* Bosanska knjiga 
* Knjižara Exclusive
* Triglav osiguranje dd Sarajevo
* Messer BH gas Sarajevo
* Hotel Hollywood Sarajevo 
* Roditeljma i prijateljima škole