Takmičenje iz predmeta Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost za učenike VII i VIII razreda prvi je put ove školske godine uvršteno u kalendar takmičenja, smotri i drugih manifestacija Prosvjetno – pedagoškog zavoda, a realizirano je u skladu sa Programom rada općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport za 2019. godinu. Takmičenje je održano u našoj školi, u petak, 15.3.2019. godine. Veoma uspješne predstavnice naše škole: Šogolj Ajna, učenica VII razreda, i Tafro Maja, učenica VIII razreda, ostvarile su odlično 3. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Ajna Šogolj osvojila je 1. mjesto dok je Tafro Maja bila 4. Obje učenice izborile su plasman na Kantonalno takmičenje iz predmeta Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i knjiženost. Čestitamo našim dragim učenicama na ostvarenim rezultatima. Želimo im da ih uz znanje sustigne i sreća na predstojećem takmičenju.
Kantonalno takmičenje iz vjeronauke realizovano je u dva termina: 12. 3. za učenike VIII razreda i 14.3. za učenike IX razreda. Učenik VIII razreda Kruho Nermin ostavrio je 14. mjesto, dok je Mekić Faris, učenik IX razreda, bio 43.
Općinsko takmičenje iz geografije održano je 12.3.2019. u OŠ „Skender Kulenović“. Učenici IX razreda: Mekić Faris, Rusmir Pašić i Sanina Fejzić ekipno su ostvarili 6. mjesto.
Takmičarski tim naše škole na takmičenju iz informatike, održanom 11.3.2019. u OŠ „Aleksa Šantić“, u sastavu: Neila Muminović, Sanina Fejzić i Erol Balija bio je 15.
OOpćinsko takmičenje iz fizike održano je 7. 3. 2019. godine u OŠ „Fatima Gunić“. Naši takmičari, učenici IX razreda: Podgorica Dželila, Mekić Faris i Ibrović Irma su sa zajedničkih 190 bodova osvojili 4. mjesto. Učenici VIII razreda nisu uzeli učešće u ovom takmičenju pa je zbog toga ukupni plasman škole na Općinskom takmičenju iz fizike 12. mjesto.
Čestitamo učenicima IX razreda i nastavnici Solak Sabini za ostvarene odlične rezultate u kategoriji učenika IX razreda!
U OŠ “Osman Nuri Hadžić” u utorak, 5.3.2019. održano je Općinsko takmičenje iz matematike na kojem je učestvovalo 136 učenika sedmih, osmih i devetih razreda iz 16 novogradskih škola. Učenici VII razreda bili su dobri, jer je Hebibović Azra osvojila 4. dok Ena Karić i Aiša Jusić dijele 10. mjesto.
Učenici VIII razreda ostvarili su uspjeh: Ljuca Adnan 12, Kruho Nermin 18. i Lekić Lajla 22. mjesto.
Podgorica Dželila, Mekić Faris i Fejzić Sanina, učenici IX razreda, na ovom takmičenju dijele 16. mjesto.
Ukupni plasman škole na Općinskom takmičenju iz matematike je 11. mjesto