Naša Škola je također postala dijelom projekta “Zelena revolucija” koju organizuje ZEOS EKO SISTEM Sarajevo. U projektu smo sa odlučnim školama koje žele da stvaraju okoliš bez elektro otpada.

Kako učestvovati u projektu “Zelena revolucija”? Jednostavno, samo se pokreni i pogledaj u svom okruženju sve što vam zauzima kućni prostor, a radilo je na struju ili baterije i odložiti za to predviđene kontejnere donirane školama i tako ćete biti dio projekta zajedno sa učesnicima ZELENE REVOLUCIJE.

Važno je da ovu ideju proširimo dalje u svom okruženju lokalne zajednice i podijelimo online materijal jer će na takav način stanovnici sazati kako da učestvuju i pomognu cijeli projekat.

Zanimljivo je da prijatelji škole mogu pomoći na način da odlože e-otpad i tako naša škola ima poene, samo se treba POKRENUTI i informosati na stranici #zeosekosistem Zeos Eko Škole koje sakupe najviše e-otpada osvajaju vrijedne nagrade. Više na: https://bit.ly/3JT3SgFTakmičenje traje do 4.5.2022.godine kada će se vršiti odvoz e-otpada.#zeosekosistem

Dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona +387 33 628 606 ili putem e-maila projekti@zeos.ba.Budimo ekološki osviješteni i donirajmo stare, nepotrebne aparate iz našeg okruženja.