Produženi boravak u našoj školi uspješno se realizira već drugu godinu zaredom s tendencijom proširenja gdje se radovi na istom finaliziraju. U njemu trenutno borave djeca, učenici, 1. i 2. razreda svakog radnog dana od 7:00 do 17:00 sati.

Realizacija rada produženog boravka zasnovana je na ciljevima: sigurnost djece, zdrava i redovna ishrana, završavanje školskih obaveza uz provjeru urađenog kako bi roditelji imali više vremena za igru i druženje sa svojom djecom, podsticanje kreativnosti kod djece, relaksacija i opuštanje, odgojno djelovanje i socijalizacija učenika.

Aktivnosti koje se provode u toku dana su: odmor poslije nastave, pisanje zadaća, odmor uz TV, gledanje crtića, čitanje bajki, stalna komunikacija, praćenje rada, aktivnosti i razvoja učenika, pedagoško-psihološko djelovanje i svakodnevna komunikacija sa roditeljima.

U produženom boravku izmjenjuje se vrijeme za učenje, vježbanje i ponavljanje gradiva te odmor i organizirane kreativne aktivnosti. Rad učitelja u produženom boravku drugačiji je od klasične nastave jer učitelji na kreativan način povezuju učenje, rad i igru.