Krajem školske 2017/18. godine Federalno ministarstvo kulture i sporta raspisalo je Konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola, i to za najbolji literarni i likovni rad, video projekciju (kratki film), fotografiju i dokumentarističke radove. Povodom manifestacije Dani evropskog naslijeđa, na Konkurs sa ovogodišnjom temom „Naša baština – spoj prošlosti i budućnosti“, pristiglo je blizu 750 radova iz 250 škola širom Federacije BiH.Naše učenice: Ibrović Irma, Medošević Berina i Muminović Neile, uz saradnju i svesrdnu pomoć svojih nastavnica: Mekić Nermane, Mahmutčehajić Senade i Behlulović Selme, za kratki film pod nazivom „Sarajevska bajka“ osvojile su drugo mjesto.

Na svečanoj dodjeli nagrada i priznanja, osim učenika i nastavnika iz svih krajeva Federacije, prisutni su bili predstavnici Ministarstva, kao i ministrice Zora Dujmović, Jelka Milićević te ministar Damir Žuga.

U trodnevnoj posjeti Fojnici (19.09-21.9), učenici su obišli znamenitosti prelijepih gradića: Fojnice, Kiseljaka i Kreševa te utvrdili da kulturno naslijeđe ima univerzalnu vrijednost za sve nas kao pojedince, zajednicu i društvo.Ovo je bilo neprocjenjivo iskustvo za našu ekipu i, svakako, nastavit će sa njegovanjem i propagiranjem očuvanja naše kulturne baštine.